lunes, 7 de junio de 2010

EXE - LEARNING
Què és? Exelearning és un editor XHTML que ens permetrà escriure pàgines web i recursos multimèsdia interactius.
Utilitat: crear aplicacions Java, activitats de lectura, inserir pel.lícules quicktime o windows media, arxius de so mp3, imatges, animacions gif, fitxers adjunts, proves d'emplenar buits, proves de múltiples respostes, proves veritat/fals, navegació per pàgines web externes, examens per veure el nivell assolit dels alumnes al final de la unitat.
Funcionament: eXelearning s'executa mentre es creen les activitat i/o materials en Mozilla Firefox ja que aquest editor utilitza XHTML, que permet escriure el text i despreocupar-se de l'aparença i al final escollir entre els estils predefinits; o escriure el nostre propi full amb els estils que volem per la nostra pàgina web amb activitats itneractives.
Utilitat educacional: els alumnes fan els deures a la pàgina web on hem penjat les activitats. Nosaltres creem els recursos multimèsdia amb eXelearning i en acabar tota la unitat ho podem exportar en tres formats per treballar amb els alumnes.
Formats:
  • HTML : en forma de carpeta amb un índex.html que puc penjar en un lloc web qualsevol o posar en CD o DVD i afegir un petit arxiu de text per fer-lo autoarrancable en windows.
  • SCORM 1.2: ens permet pujar aquests recursos a un portal LMS, el més conegut i millor desenvolupat és el moodle. En el moodle podem definir quanta puntuació assignem a cada activitat i podem controlar quins alumnes fan quines activitats cada dia.
  • IMS Content Package: ens permet exportar els nostres recursos a portals LMS, els desenvolupadors dels portals trien si importen paquets multimèdia amb IMS o ho fan amb SCORM.

Dades d'interès:l'eXelearning ha estat desenvolupat a la Universitat Tecnològica d'Auckland.

Exelearning recomana utiltizar els navegadors Mozilla-firefox, Opera ja que són compatibles amb el llenguatge XML.

No hay comentarios:

Publicar un comentario